Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δήμο Φυλής



Μαζική ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μάη, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Τσιουμπρής υποψήφιος δήμαρχος Φυλής και ο Δήμος Κουμπούρης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Τσιουμπρής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης, συστράτευσης, στήριξης του ΚΚΕ στην  εργατική τάξη, στα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα του Δήμου Φυλής. Στους χιλιάδες ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Τους καλούμε να μην δώσουν σημασία στο προεκλογικό σκηνικό που στήνεται κάθε φορά για να τους αποπροσανατολίσει από τις αιτίες της δραματικής κατάστασης που βιώνουν, και παράλληλα να τους δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες
για το μέλλον ώστε να υποταχθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα.
Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την καπιταλιστική ανάπτυξη της ΕΕ που έφερε σε αυτή την κατάσταση τον λαό υποστηρίζει πως υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελός του. Ένας δρόμος που θα αξιοποιεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, την πρωτοφανή παραγωγικότητα της εργασίας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας  μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της για την κάλυψη των ανθρωπίνων αναγκών και όχι για τα αμύθητα κέρδη των μονοπωλίων. Ο όρος και προϋπόθεση γι αυτό είναι αυτό που περιγράφει το προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ. «Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».
Ρίχνουμε βαρύτητα στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι χωρίς βέβαια να μας αφήνουν αδιάφορους τα άλλα προβλήματα στο Δήμο μας:
·        Τη χωματερή που κάναμε σ΄αυτήν εδώ την πλατεία μεγάλη συγκέντρωση στις 6 Απρίλη παρουσιάζοντας τις θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμάτων και την απομάκρυνση της χωματερής. Να απαντήσουν οι άλλες παρατάξεις στον κόσμο που τους ακολουθεί γιατί δεν λένε κουβέντα για την  απομάκρυνση της χωματερής .
Πιο πολύ βαραίνουν τα αντισταθμιστικά και τα εργοστάσια καύσης από την υγεία του κόσμου;
·        Αγωνιζόμαστε για την υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ που περνάνε  πάνω από σπίτια, σχολεία ακόμη και παιδικούς σταθμούς.
·        Για το αποχετευτικό
·        Το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ που βαρύνει με επιπλέον μόλυνση την περιοχή.
·        Τον  ΟΔΔΥ
·        Για καλύτερες συγκοινωνίες που η διοίκηση Μπουραϊμη στα 3,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα και παραμονή των εκλογών υπέγραψε σύμβαση με την ΕΘΕΛ για τη λειτουργία κάποιων τοπικών γραμμών που θα επιβαρύνουν τους δημότες της Φυλής με 440.000 ευρώ το χρόνο.
·        Το πράσινο και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων όπως είναι το πάρκο πόλης που ουσιαστικά το εγκατέλειψαν και το καλοκαίρι κάηκαν τα μισά δέντρα.
·        Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στο δήμο μας είναι η  εγκληματικότητα -παραβατικότητα .
·        Το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό.
Αναδεικνύουμε όμως την ανεργία γιατί πονάει κάθε σπίτι σήμερα. Καταγγέλλουμε με την ευκαιρία αυτή όλες τις άλλες παρατάξεις και τους υποψήφιους Δημάρχους που στηρίζουν το σύστημα γιατί χωρίς ίχνος ντροπής τάζουν στους άνεργους και στις οικογένειές τους 2μηνες και 5μηνες προσλήψεις στο δήμο αν εκλεγούν. Είναι όλοι αυτοί που έβαλαν και βάζουν πλάτη να περάσει ο καπιταλισμός την κρίση του ρίχνοντας όλα τα βάρη στους εργαζόμενους. Βοήθησαν και βοηθάνε στη δημιουργία στρατιάς ανέργων και τώρα έρχονται να μοιράσουν ένα ξεροκόμματο στα θύματα της πολιτικής που στηρίζουν.
Δίνουμε τη μάχη να πάρουμε και πλειοψηφίες αλλά να γίνουμε και ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για τα συμφέροντα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων στο Δήμο. Ο λαός εχει απέναντι του το κεφάλαιο , τον αντιλαϊκό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης , την πολιτική της ΕΕ που τον στηρίζει , ανεξάρτητα από το ποιος «διαχειρίζεται» αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο αν λέγεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτήριο ψήφου για κάθε εργαζόμενο πρέπει να είναι τι στάση κρατάει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος και η παράταξή του, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στην επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και στα δικαώματά της.»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια