Ο Μπουραίμης και η επιτυχημένη οικονομική διαχείριση του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής!



Του Γιάννη Τριανταφύλλου
Οικονομολόγου,  Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λουμιώτη.

Ο Μπουραίμης και η επιτυχημένη οικονομική διαχείριση του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής!

    Έχουμε αναφερθεί πρόσφατα στην προσπάθεια του σημερινού δημάρχου να κρύψει την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου Φυλής και βέβαια να καλύψει τους υπευθύνους για αυτή.
    Ο ίδιος στα  προεκλογικά του έντυπα υποστηρίζει ότι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Φυλής  κληρονόμησε τεράστια χρέη από τον Καποδιστριακό Δήμο Άνω Λιοσίων. Θέλει να μας πει ο  δήμαρχος ότι ο ίδιος που ήταν  τόσα χρόνια   δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής δεν έχει κάποια ευθύνη. Οι δήμαρχοι των Άνω Λιοσίων φταίνε μόνο για τα χρέη.
    Είναι όμως έτσι? Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι καταγράφει η απογραφή ενοποίησης των Καποδιστριακών Δήμων Ζεφυρίου, Φυλής και Άνω Λιοσίων.
    Ο πρώην Δήμος Φυλής, δηλαδή το χωριό της Χασιάς, είχε στην απογραφή του 2001, 2.947 κατοίκους. Το όμορφο χωριό κατάφερε ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ δημοτικού δανειακού χρέους ανά κάτοικο χάρις στον πράσινο δήμαρχο του (τότε οι ανεξάρτητοι δεν ήταν της μόδας), τον Μπουραίμη.
Σύμφωνα με την απογραφή ενοποίησης, η Φυλή είχε ένα τεράστιο για τα μέτρα της δάνειο  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 16.454.882,45 ευρώ ενώ υπήρχαν και οφειλές προ το ΙΚΑ, εφορία κ.λ.π. ύψους 230.607,42 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κάθε κάτοικος του χωριού της Φυλής,περιλαμβανομένων των βρεφών,  χρώσταγε 5.662 ευρώ περίπου,!!
    Έναντι αυτών των χρεών, το ταμείο του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής είχε ως χρηματικό αποθεματικό το κολοσσιαίο ποσό των 3.212,45 ευρώ !!!  
Το πιο καταπληκτικό όμως για το ταμείο του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής σας αφήνουμε να το διαβάσετε απ ευθείας από την έκθεση ενοποίησης – απογραφής έναρξης του νέου Δήμου Φυλής, της οποίας παραθέτουμε απόσπασμα:
«Στο γραμμάτιο είσπραξης Α16/18.03.2011 του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής αναφέρεται χρηματικό υπόλοιπο της 31.12.2010 του πρώην Δήμου Φυλής ποσό € 3.212,45 αντί του λογιστικού υπολοίπου ποσού € 233.819,87 που αναφέρεται στο πρωτόκολλο αριθμ. 3190/2.2.2011 παράδοσης παραλαβής χρηματικών διαθεσίμων του Καποδιστριακού Δήμου Φυλής στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής.»
    Για όσους δεν κατάλαβαν τι λέει η έκθεση το ταμείο του πρώην Δήμου Φυλής είχε έλλειμμα 230.607,42 ευρώ όταν παραδόθηκε στον ενιαίο Δήμο Φυλής!!  Μετά από τέτοια επιτυχημένη διαχείριση πώς να μην θέσει ο Μπουραίμης υποψηφιότητα για τον νέο Δήμο Φυλής?
Τα κατάφερε λοιπόν να αναλάβει τον Δήμο όπου όμως παρέλαβε προπατορικά χρέη, όπως έχει κατ’ επανάληψη πει!  Τα χρέη αυτά υπονοεί ότι οφείλονται στην δημοτική θητεία Παππού. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, ο Παππούς πράγματι δημιούργησε σκανδαλώδη χρέη ιδίως στον Ξένιο, – το ράδιο των οργίων -αλλά δεν ήταν μόνο αυτός.
Ο Μπουραίμης αποσιωπά τις τεράστιες ευθύνες του ομογάλακτου του Παπαδήμα, πράγμα φυσικό μια και είναι επικεφαλής της ίδιας δημοτικής παράταξης του βαθέως ΠΑΣΟΚ και φυσικός διάδοχος του Παπαδήμα, τον οποίον έχει και βραβεύσει!
Ο ίδιος άλλωστε ο Παπαδήμας σε συνέντευξη του στην Δυτική Όχθη δήλωσε ότι τον στηρίζει απόλυτα. Ο Παπαδήμας με μια εκπληκτική απάντηση σε σχετική ερώτηση, εξήγησε γιατί ήταν βέβαιος για την επερχόμενη νίκη του Μπουραίμη.  
«Δήμαρχος θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Μπουραίμης. Διότι έχει την οικονομική δυνατότητα, έναν σίγουρο και συμπαγή συνδυασμό  … κ.λ.π.»  
Η υπογράμμιση είναι δική μας και αποκαλύπτει το σκεπτικό των παραγόντων του κατεστημένου  που δυναστεύει τον δήμο και τον τόπο μας. Τα λεφτά φέρνουν τους ψήφους τονίζει η παλιά καραβάνα, ο Παπαδήμας στον άξιο μαθητή Μπουραίμη.
    Πρέπει να σας τονίσω εδώ ότι η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα  και σίγουρα δεν καλύπτει τις προδιαγραφές Παπαδήμα. Έχει όμως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και την απαρτίζουν  τα πιο ικανά στελέχη που μπορούν να διοικήσουν και να μεταμορφώσουν τον Δήμο,  προς όφελος του δημότη και του λαού της Φυλής.   
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λουμιώτης έχει αφιερώσει την ζωή του στην εκπαίδευση και τους κοινωνικούς αγώνες. Δεν μοιάζει με τους περισσότερους από τους άλλους υποψηφίους δημάρχους αυτών των εκλογών σε πολλά πράγματα:
  • Δεν είναι μηχανικός! Κοντεύουν οι δημοτικές εκλογές Φυλής πια να θυμίζουν εκλογές του Συνδέσμου Εργοληπτών και Μηχανικών Ελλάδος. Έχουν μαζευτεί ένα σωρό  μηχανικοί γύρω από τον Δήμο Φυλής,  όπως οι μέλισσες γύρω από το μέλι.
  • Δεν είναι πάμπλουτος, είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας και ζει δίπλα μας στα Άνω Λιόσια  και
  • Δεν  είναι ανεξάρτητος και απολιτίκ. Είναι αριστερός, αντιμνημονιακός και τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ερχόμενη Κυριακή σκεφτείτε την ψήφο σας!  
Ψηφίστε Κώστα Λουμιώτη και Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας !
Δώστε στην Φυλή το μέλλον που της αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια