ΩΣ ΠΟΤΕ ΦΥΛΗπούτειοι ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ

 
Εδώ Φυληπούπολη εδώ Φυληπούπολη σας μιλάει ο λαοκρατικός σταθμός
 
Μπομπονέζα: Τί κάνεις εκεί Φυληπούτειε; Πας να πάρεις όλα τα λεφτά σου απ' τη τράπεζα; Χίλιες φορές σου το' χω πει σπάταλο κουτορνίθι, τα μισά πρέπει να το ξοδεύουμε και τα άλλα μισά να σου τα αρπάζουμε. Κι αυτό θα το κάμεις κάθε μήνα ώσπου να συνηθίσεις σιγά, σιγά και σταδιακά όλα να σου τα τραβάμε.
Φυληπούτειος: Μα γιατί, γιατί;
Μπομπονέζα: Γιατί έχουμε κρίση ανθρωποφαγική
Φυληπούτειος; Και τι θα πει αυτό ε; εεε;
Μπομπονέζα: Να έτσι απλά, όπως μέχρι τώρα σας αρπάζουμε το μισό μισθό, τη μισή σύνταξη και με τα άλλα μισά περνάτε.
Φυληπούτειος: Ναι ε; Ναι. Μα εγώ, εγώ δεν περνώ. Κάθε 5 μήνες μαζεύω για το λογαριασμό της ΔΕΗ και ώσπου να τα συγκεντρώσω  έρχεται ο επόμενος, ο μεθεπόμενος, το νερό, το τηλέφωνο και πάει λέγοντας
Μπομπονέζα: Σουτ, μπουμπούτ Φυληπούτειε, 20 χρόνια σε ταίζω παπαγκαλίνη αποκλειστικά και εσύ αντιδράς, άπληστο πλάσμα; Τι θέλεις επιτέλους;
Φυληπούτειος: Θέλω...θέλω....τί θέλω; Να φάω ψωμί και δε μου φτάνουν τα λεφτά, να πάω σχολειό και να εργαστώ και να αναπνεύσω αέρα καθαρό.
Μπομπονέζα: Σούτ μπουμπούτ Φιληπούτειε, - δημοκρατικά. Με τόση αισθητηριακή αποστέρηση εξακολουθείς να μην είσαι βλαμμένος ολοκληρωτικά; Πάρε αυτό το χαρτί μες στο φάκελο και ριξ' το τη Κυριακή.
Φυληπούτειος Τί είναι αυτό εεε; ε;
Μπομπονέζα: Ψηφίζεις για δήμαρχο (πάει να ανοίξει το φάκελο)
Τί κάνεις εκεί ανόητε; Τόλμησες να ανοίξεις το φάκελο; Εξακολουθείς να παίρνεις ακόμη πρωτοβουλίες;
Φυληπούτειος: Ποιός είναι αυτός ε; Εγώ δεν τον γνωρίζω
Μπόμπονέζα: Είναι παιδί του Μήτσου του εφοπλιστού
Φυληπούτειος: Και τί λέει; Εεε τι λέει;
Μπομπονέζα: Τι εννοείς πλάσμα αντιδραστικό;
Φυληπούτειος: Τί εννοώ; Ποιές είναι οι αξίες του, οι επιθυμίες του, η ιδεολογία του;
Μπομπονέζα: Σουτ μπουμπούτ...Μη μπλέκεσαι με τέτοια αγαθά, δεν είναι μετρήσιμα αυτά και θα μπερδευτείς. Ετούτοι παιδί μου θα κάμουν έργα ανάπτυξης, θα επεκτείνουν το ΧΥΤΑ και θα έχεις έπειτα και συ δουλειά.
Φυληπούτειος: Μμμμμ δε θέλω, δε θέλω να δουλέψω στα σκουπίδια.
ΜπομπονέζαΈλα ηρέμησε, ηρέμησε έπαθες πάλι κρίση ίσως δεν έχουν νεκρωθεί ακόμη όλα τα κύτταρα τα εγκεφαλικά. Θα πας, θα πας κι αν δε θέλεις τη δουλειά, θα πας , θα πας στα σκουπίδια για να βρεις κάτι να φας.
 
 
Νέοι και νέες δύο μέρες πριν τις εκλογές κλείνουμε τις τηλεοράσεις και αφού πάρουμε ότι μας τάξουν δίμηνα, πεντάμηνα κ.λ.π πάμε στην κάλπη αποφασιστικά. Και όταν ερωτηθούμε απαντάμε ειλικρινά. Είμαστε διχασμένες προσωπικότητες, την ώρα που κρατούσαμε στο χέρι το ψηφοδέλτιο σας ο άλλος εαυτός μας πήρε πρωτοβουλία, το πέταξε στα σκουπίδια όπως εσείς εμάς και ψήφισε δημοκρατικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια