"Σαν να μην πέρασε μια μέρα"

Του Γιάννη Τριανταφύλλου
     Κοντοζυγώνει  λοιπόν η ώρα για τις κάλπες. Για να ψηφίσει κάποιος σωστά πρέπει να έχει επαρκή πληροφόρηση και βέβαια μνήμη και γνώση της ιστορικής πορείας των υποψήφιων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η  συγκυρία των αυριανών αυτοδιοικητικών εκλογών  με την απαξίωση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και την πλήρη κατάρρευση της πολιτικής τους απήχησης έχει δημιουργήσει έναν συρφετό από γαλάζιους και πράσινους «ανεξάρτητους» υποψήφιους που αγωνίζονται να κρύψουν την ταυτότητα και το παρελθόν τους.
Στον πολύπαθο δήμο Φυλής αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς σκηνικό όπως και το 2010, σαν 
να μην πέρασε μια μέρα με την φωτεινή εξαίρεση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής και του Κώστα Λουμιώτη. Κατεβαίνουν δηλαδή ουσιαστικά οι ίδιοι ακριβώς υποψήφιοι του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής και του μνημονίου που κατέβηκαν το  2010, και μάλιστα υποστηρίζουν με απύθμενο θράσος ότι φέρνουν την ανανέωση στον Δήμο!!!

Ο λαός της Φυλής όμως έχει συλλογική μνήμη και γνωρίζει την πορεία αυτών που ζητούν την ψήφο του.
Το 2010 το ΠΑΣΟΚ συγκρότησε επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων δημάρχων του όπου διαγκωνίστηκαν ο σημερινός δήμαρχος Μπουραίμης, ο Σάββας Σάββας και η Φωτεινή Γιαννοπούλου. Όλοι αυτοί οι Πράσινοι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν  για δεκαετίες στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της αυτοδιοίκησης, μπολιασμένοι με το πνεύμα του βαθέως παρασιτικού ΠΑΣΟΚ που ο λαός μας μαζικά καταψήφισε το 2012 και θα εξαφανίσει εκλογικά την επόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές.
Οι Σάββας, Μπουραίμης και Γιαννοπούλου θα περίμενε κανείς ότι θα εξέθεταν  πολιτικές απόψεις και προγράμματα για να κριθούν βάσει δημοκρατικών διαδικασιών. Στο ανεκδιήγητο ΠΑΣΟΚ,  όμως συγκρότησαν μια επιτροπή αξιολόγησης που ήταν μια επιτροπή κριτών κάτι σαν κι αυτούς που βαθμολογούν στο Dancing with the Stars!!  Η επιτροπή πρότεινε  να γίνει δημοσκόπηση – γκάλοπ και τα αποτελέσματα της να προκρίνουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ !!  Οι υποψήφιοι δήμαρχοι συμφώνησαν, αλλά το γκάλοπ δεν έγινε ποτέ και έτσι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, να αποφασίζει αντί για το ΠΑΣΟΚ.
Ο πονηρός Μπουραίμης  όμως χάρη στον πολιτικό του πατέρα τον  Πάγκαλο, παρέκαμψε την συμφωνία και κατάφερε να λάβει το χρίσμα με μια  ξαφνική ανακοίνωση του κόμματος. Ο Σάββας έμεινε μετέωρος και ανεξαρτητοποιήθηκε. Η Γιαννοπούλου εντάχθηκε στον συνδυασμό του.Την συνέχεια την ξέρετε και την ζείτε καθημερινά. Μην νομίζετε όμως ότι αν είχε χορέψει καλύτερα ο Σάββας στην επιτροπή, θα είχε αλλάξει κάτι στον Δήμο. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ήταν η ίδια με επικεφαλής τον Σάββα και θα είχε ξανά  τις ευχές του Παπαδήμα, του Πάγκαλου και του Γιωργάκη Παπανδρέου.
Λίγο πριν τις φετινές εκλογές ο Σάββας Σάββας, περιηγήθηκε  απρόσκλητος, τα γραφεία πολλών  στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας το χρίσμα της αριστεράς στην Φυλή. Ο Σάββας έλαβε από όλους την  απάντηση ότι  ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορία της δημοτικής παράταξης τον υποψήφιο και δεν υπάρχει θέμα διορισμού υποψηφίου.Έκπληκτοι όμως άκουσαν τον Σάββα, αντί ψηφοφορίας, να τους προτείνει να γίνει δημοσκόπηση για να δουν ότι είναι αναγνωρίσιμος για το χρίσμα. Είπαμε όπως μάθει κανείς στην ζωή,  με τέτοια χούγια πορεύεται που λένε και στο χωριό μου!!
 Το θέμα όμως είναι ότι ο Σάββας πήρε πολλά χούγια όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και είναι φανερό ότι με τα χαρακτηριστικά που  φέρει, αποτελεί ένα νέο σενάριο καταστροφής για τον Δήμο Φυλής. Ο λαός της Φυλής πρέπει να ξεφύγει από το πρότυπο του οικονομημένου τοπικού σωτήρα και μεγαλοπαράγοντα.  Τα προβλήματα του Δήμου Φυλής δεν είναι απολίτικα και αποκομμένα από το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι λύσεις που απαιτούνται έχουν  πρώτα από όλα πολιτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να δοθούν από ένα τοπικό περιφερόμενο πολιτικάντη.   
Ανεξάρτητος δεν είναι ο παρ ολίγων αποτυχών  υποψήφιος που αναζητά κομματικά χρίσματα και δεν τον θέλει κανείς.Αυτός είναι κατ ανάγκη ανεξάρτητος και κάνει την ανάγκη φιλοτιμία.  Ο Σάββας μοιάζει με ένα παιδί που δεν το παίζουν τα άλλα παιδιά και αποφασίζει ότι του αρέσει αντί για το παιχνίδι το διάβασμα.
 Ούτε ανεξάρτητος είναι βέβαια όποιος ντρέπεται για την πολιτική του ένταξη και για τις ιδέες του όπως κάνει ο Μπουραίμης και ο Παππούς.  Οι άνθρωποι αυτοί κρύβουν την αλήθεια για την ταυτότητα και τις προθέσεις τους. Τα στελέχη του Μπουραίμη τρέχουν στις συγκεντρώσεις του Σγουρού και χειροκροτούν τον περιφερειάρχη που θέλει να φέρει τα εργοστάσια καύσης στην Φυλή. Το πρωί δηλώνουν ότι «κι εμείς διαφωνούμε με το μνημόνιο» και το βράδυ χειροκροτούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνεστιάσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος έφυγε ήδη, ο λαός της Φυλής θα διώξει τώρα τα παιδιά του από τον δήμο και την περιφέρεια.
Ο Παππούς δεν είναι μόνο «ανεξάρτητος» νεοδημοκράτης που τον στηρίζει  ο Σαμαράς και ο συρφετός της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο του περιλαμβάνει τους δικούς του Μπαλτάκους, βαθιά μαύρους υποψήφιους που καλύπτουν τον χώρο τον Νεοναζί.
Ως αμοραλιστής μεγαλοπαράγοντας, ο Παππούς  περιλαμβάνει επίσης ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον αντιδήμαρχο οικονομικών του Παπαδήμα και πρώην επικεφαλής της τεχνικής εταιρείας του Δήμου Άνω Λιοσίων. Της δημοτικής εταιρείας δηλαδή που χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!! Φαντάζομαι ότι επιθυμεί να του δώσει άλλη μια ευκαιρία να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του, ίσως μάλιστα βοηθήσει τον Παππού  και στην οικονομική διαχείριση του δήμου. Μην τυχόν και μείνει τίποτα όρθιο!
Απέναντι σε αυτές τις επιλογές ο μόνος δρόμος για την αξιοπρέπεια των πολιτών, την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και την αλλαγή της ζωής μας είναι η ψήφος στον Κώστα Λουμιώτη και την Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής.
Η Κυριακή στις 18 Μάη θα αποτελέσει την οριστική στροφή στην πορεία του τόπου με τον Κώστα Λουμιώτη δήμαρχο.Η Αριστερά θα βγει νικήτρια και στις τρείς κάλπες, Δήμο Φυλής, Περιφέρεια Αττικής και Ευρωεκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια