Ξαφνικός Πολιτικός «θάνατος» για αποτυχόντες υποψήφιους Δημάρχους


ΑΡΘΡΟ ΒΟΜΒΑ!
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:
«Δεν θα είναι ούτε δημοτικός σύμβουλος όποιος επικεφαλής συνδυασμού δεν θα καταφέρει να
εκλεγεί Δήμαρχος! »
Το σκεπτικό της πρότασης έχει πολλά υπέρ και λίγα κατά, καθώς είναι δέλεαρ για τους σημερινούς Δημάρχους, και ισχυρούς υποψήφιους.
•Η «αντιπολίτευση» μένει ακέφαλη, θα έχουν δημιουργικό ρόλο ικανοί εκλεγμένοι δημοτικοί
σύμβουλοι όλων των συνδυασμών.
•Ανοίγει ο δρόμος, μέσω νωπής λαϊκής εντολής, για νέους δημοτικούς συμβούλους αφού αποστρατεύονται οι μόνιμα  «υποψήφιοι» δήμαρχοι και οι αποτυχόντες.
•Σταματά η «εκμετάλλευση» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τους κατ”επάγγελμα υποψήφιους δημάρχους που εκλέγονται σύμβουλοι με τον… ιδρώτα-ψήφους άλλων.
•Οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν την δυνατότητα να εκλέξουν ικανά νέα πρόσωπα ανεξάρτητα από το τι πέτυχε ο συνδυασμός που συμμετείχαν.
•Η αποτυχία-αποστρατεία του σημερινού Δημάρχου δημιουργεί άμεσα τις προϋποθέσεις να αναδειχθούν νέα πρόσωπα με σοβαρές πιθανότητες να είναι οι επόμενοι Δήμαρχοι.
•Ο προεκλογικός αγώνας αποκτά διαφορετική δυναμική καθώς ο κάθε υποψήφιος ζητά την ψήφο προβάλλοντας τις δικές του δυνατότητες ενώ ο πολίτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει Δήμαρχο
αλλά και υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο από άλλο συνδυασμό.
•Τέλος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να υπάρξουν πολλοί συνδυασμοί, θα ενθαρρύνει τις συνενώσεις συνδυασμών, αφού πολλοί αδύναμοι υποψήφιοι δήμαρχοι θα προτιμήσουν να εκλε-
γούν δημοτικοί σύμβουλοι από το να μείνουν εκτός δημοτικών συμβουλίων, με αποτέλεσμα να εκλεγούν περισσότεροι Δήμαρχοι την πρώτη Κυριακή μειώνοντας και το κόστος των εκλογών.
Το άρθρο θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνο ανανεωτικά και ευεργετικά για τους Δήμους και για τις Περιφέρειες της χώρας.
ΥΓ. Θα ισχύσουν τα αντίστοιχα και για Περιφερειάρχες και
Περιφερειακούς Συμβούλους
πηγή:http://www.aanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια