Παρέμβαση Βολουδάκη για το εκλογικό σύστημα



Σωστή χαρακτηρίζει την αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών που σχεδιάζει ο Γιάννης Μιχελάκης, ο πρώην υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, προτείνοντας ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να εφαρμοστεί εν μέρει και στις βουλευτικές εκλογές.
"Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών που σχεδιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα σωστή. Η βασική διαφορά με ό,τι ισχύει σήμερα είναι ότι προβλέπονται δυο ψηφοδέλτια: ένα με τους υποψηφίους δημάρχους και ένα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Στην ουσία δηλαδή, αν η
πρόταση περάσει, καταργούνται οι δημοτικοί συνδυασμοί. Αυτό επιτρέπει την ανάδειξη καταξιωμένων προσωπικοτήτων, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ενδεχομένως ανήκουν. Η έμφαση φεύγει από κόμματα, συνδυασμούς και κάθε είδους συστήματα, και πηγαίνει στα πρόσωπα. Πιστεύω ότι αντίστοιχο σύστημα θα έπρεπε να εφαρμοσθεί -εν μέρει- και στις βουλευτικές εκλογές. Η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος προυποθέτει την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα", εγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο κ. Βολουδάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια